Ünnepségsorozat

2022.09.28. 09:30

Jubileumi programokkal várja a látogatókat a tízéves Mesemúzeum

Jubileumi programokkal, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, mesékkel, Csukás-sétával és kiállításmegnyitóval várja a látogatókat pénteken és szombaton a tízéves Mesemúzeum.

A Mesemúzeumban könyvkuckó is várja a gyerekeket

Forrás: Mesemúzeum

Fotó: Ron Driessen

A jubileumi ünnepségsorozat keretében nyílik meg pénteken 18 órakor a "Boldogan éltek, amíg meg nem haltak" című kiállítás 

- olvasható a szervezők közleményében.   

Pénteken Kulcs a meséhez címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Mesemúzeum kulcsőreivel. A vendégek között lesz Halász Judit színésznő, énekesnő, valamint Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Zalán Tibor író, a beszélgetés moderátora Both Gabi író, újságíró. A program ideje alatt gyerekfoglalkozást is tartanak: amíg a szülők a beszélgetést hallgatják, addig a gyerekeket a Mesemúzeum kulcsőreinek mesehőseihez kapcsolódó játékokkal várja a Hátszél nevelési program csapata.   

A programok között Kovácsovics Fruzsina-koncert is megtalálható, amelyen a nézőtér szinte játszótérré változik, közös mondókázásra és táncolásra várják a gyerekeket.   

Szombaton 11 órakor a Klárisok zenekar mesekoncertje indítja a programok sorát. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai a koncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét.   

A varázsecset címmel komplex színházi nevelési előadás látható 12 óra 30 perctől: a KB35 Színházi Nevelési Társulat produkciójában a néző-résztevő gyerekeket közös alkotásra hívják, hogy együtt fejezzék be velük a történetet.   

Ezt követően Valami készül címmel kreatív művészeti foglalkozást tartanak Kányádi Sándor versei nyomán. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.   

A Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői a népmese napján olyan meséket mesélnek, amelyek arról szólnak. mi mindent tud, miért nélkülözhetetlen a mese.   

Tizenöt órától a Ládafia Bábszínház adja elő két darabját. Elsőként az Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje című előadás látható, majd A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története című komédiát mutatják be.   

A Rutkai Bori Banda 18 órától lép fel, majd 20 órától Mit jelent "boldogan élni?" címmel Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, író előadása hallható, amelyen annak járnak utána, hogy mi kell a mesebeli boldog élethez: milyen utakat járnak be a hősök, mivel és kivel küzdenek meg, és milyen kapcsolatban állnak a látható és láthatatlan világokkal.   

A jubileumi programoknak a Mesemúzeum és a Virág Benedek Ház ad otthont. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a férőhelyek azonban korlátozottak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik 

- áll a közleményben.

Címkék#Mesemúzeum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában