Világraszóló kalotaszegi táncház

2022.05.11. 14:05

Az egész világ táncra perdült a Hagyományok Háza felhívására (videó)

Érkezett videó Magyarországról, a Kárpát-medencéből, Nyugat-Európából, Észak- és Dél-Amerikából, Japánból, Hongkongból és Tajpejből.

A Hagyományok Háza május 7-én, a budapesti Liszt Ferenc téren 11. alkalommal rendezte meg a Táncház Napját. Az intézmény korábban közzétett Világraszóló kalotaszegi táncház felhívására 70 videó érkezett. A jeles eseményen a szervezők és a résztvevők az idén 50 éves táncházmozgalomról is megemlékeztek. A táncünnep igazi színfoltja volt a Világraszóló kalotaszegi táncház felhívásra beküldött videómontázs bemutatója.

A felvételek Mihó Attila és zenekarának muzsikájára és Kacsó Hanga Borbála énekére készültek.

Az áprilisban közzétett felhívásra 70 videó érkezett Magyarországról, a Kárpát-medencéből, Nyugat-Európából, Észak- és Dél-Amerikából, Japánból, Hongkongból, Tajpejből. A filmkockákon gyerekek, tinédzserek, felnőttek és idősek ropták a táncot, a beküldők változatos helyszíneken mutatkoztak be.

A hozzászólások alapján az akció méltó módon kapcsolódott a félévszázados táncházmozgalomhoz.

A Hagyományok Háza ezt a kezdeményezését az elmúlt évben (a karantén időszakában) indította el, akkor a 10. Táncház Napjára a Világraszóló széki táncház felhívására 50 anyag érkezett be. Ennek sikere nyomán született a Világraszóló kalotaszegi táncház.

Borítókép: Hagyományok Háza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában