Évforduló

2022.04.18. 09:39

Áprilisban folytatódik a Nemes Nagy Ágnes emlékére szervezett centenáriumi sorozat

A centenáriumi irodalmi beszélgető-sorozat negyedik állomásán a film kerül a középpontba.

Áprilisban folytatódik Viszonylagos öröklét - Nemes Nagy Ágnes 100 című centenáriumi irodalmi beszélgető-sorozat, amelynek negyedik állomásán, április 20-án a film kerül a középpontba Budapesten, a MOMkult Kupolatermében - közölte Petőfi Kulturális Ügynökség.

Juhász Anna irodalmár vendége lesz Harmath Artemisz irodalomtörténész, Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki című film Balázs Béla-díjas rendezője, Ács Enikő énekes-dalszerző és Szamosi Zsófia színész. Az eseményre meglepetés produkcióval is készülnek - közölték a szervezők.

Az esten szó lesz egyebek mellett arról, hogy miképp találkozik Nemes Nagy Ágnes lírai életműve a film területével, miben lehet egy vers forrás egy film létrejöttéhez, de téma lesz az is, hogy a költőnő életművében hol jelenik meg a gyermekirodalom.

Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmje zeneszerzője Balázs Ádám volt, aki édesapja, Balázs Árpád Bodzavirág című kórusművét használta fel a film zenéjéhez. Bodzavirágot Nemes Nagy Ágnes Balázs Árpáddal együtt írta egy közös balatoni nyaraláson. A film az összefogás erejéről és a versenyszellem káros mellékhatásairól mesél el egy felemelő történetet - olvasható a tájékoztatóban.

Borítókép: Fotó emlékkiállítással tiszteleg a Várkert Bazár Nemes Nagy Ágnes (1922-1991) Kossuth-díjas költő, műfordító, esszéíró, lapszerkesztő, pedagógus személyisége és életműve előtt, születése századik évfordulóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában