Zene

2022.03.01. 07:20

Szombaton rendezik A Dal 2022 második elődöntőjét

Négyen már bejutottak a fináléba.

A Dal 2022 első elődöntője után – amelyből már négyen bejutottak a döntőbe – március 5-én, szombaton rendezik a második elődöntőt, amelynek végére kialakul a finálé nyolcas mezőnye.

A Duna csatornán látható második elődöntőben a következő előadók produkciói versenyeznek akusztikus változatban: Andelic Jonathan Jota (dalának címe: Elhiszem még), Greta (Igazi kincs), Gubik Petra (Ez van, ez!), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a MattSet (Most vagy soha), a Napfonat (Mint a zápor), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Solére (Másért), Pádár Szilvia (Kismadár), valamint a Swing á la Django feat. Koszika (Utazás) – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

Az Év Dala 2022 cím várományosait a március 12-i döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri. A finálé mezőnyében már ott van Oláh Ibolya (Nem adom el), a Third Planet (Táncol a világ), a Subtones (Nem segít más), valamint Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya). A második elődöntőből is három dalt juttat tovább a szakmai zsűri, egyet pedig a közönség. A szombati adásban gazdára talál a legjobb dalszövegért járó díj.

A március 12-i döntő győztes dalának előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutó nyolc dal valamennyi előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel.

Az online Akusztik Dalversenyben mind a negyven produkció versenyben van. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. A nyertesről kizárólag a közönség dönt; az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is láthatók hétfőnként 21 óra 15 perctől.

A Dal 2022 második elődöntője március 5-én, szombaton, 19 óra 35 perctől látható a Dunán.

Borítóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Cseke Csilla 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában