Online is követhető

2022.03.30. 11:54

Kárpátalja táncos-zenés bemutatásával szervez jótékonysági előadást a Hagyományok Háza

Az ukrajnai háborús menekülteket segíti a Magyar Állami Népi Együttes bemutatója, amely a társulat Megidézett Kárpátalja – Hágókon innen és túl című táncjátékát állítja színpadra április 1-jén a budapesti Hagyományok Házában. A műsor élőben és online is követhető, a felvétel pedig április 8-ig a nap 24 órájában a világ bármely pontjáról megtekinthető lesz – közölte szerkesztőségünkkel a Hagyományok Háza.

A produkció egyedülálló a magyar színpadi néptáncművészet történetében, mivel a teljes kárpátaljai örökséget köti össze az ott élő népek táncainak és zenéinek bemutatásával. Az először nyolc évvel ezelőtt bemutatott antológiában a magyarok, ukránok, ruszinok, románok, cigányok, zsidók hagyományos kultúrája jelenik meg.

Kiemeli mindazt, ami e népek hagyományaiban közös, és mindazt, ami nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezi, szemléletesen érzékeltetve a közös történelmi múltból származó hasonlóságokat

- írják közleményükben a szervezők.

 

Az előadás előkészületeiről és a korábbi bemutatóiról készült videót itt tudja megtekinteni:

Az előadást Fitos Dezső, Kocsis Enikő, Kökény Richárd és Mihályi Gábor koreográfusok állították színpadra, a darab zenei rendezője Pál István Szalonna, zenei szerkesztője Pál Lajos.

 

Az előadásról és a jegyvásárlásról a Hagyományok Háza weboldalán lehet bővebb információt kapni. 

 

Borítókép: Részlet a Megidézett Kárpátalja - Hágókon innen és túl című előadásból, fotó: Hagyományok Háza / Dusa Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában