Február 25.

2022.02.23. 17:00

Koncerttel és fényfestéssel is emlékezik a kommunizmus áldozataira a Terror Háza Múzeum

Szabadtéri koncerttel, gyertyagyújtással és fényfestéssel is megemlékezik a kommunizmus áldozatairól pénteken és szombaton a Terror Háza Múzeum, amely megnyitásának 20. évfordulóját is megünnepeli.

A Terror Háza Múzeum szerdai tájékoztatása szerint pénteken, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Hősök falánál egész napos gyertyagyújtással emlékeznek meg a kommunista megtorlás áldozataira, az esti órákban pedig fényfestés lesz látható a múzeum falán.

Az állandó kiállítás és a Slachta Margit előtt tisztelgő A legmodernebb magyar nő időszaki tárlat is előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen lesz látogatható.

Szombaton délután 4 óra és fél 8 között ingyenes szabadtéri ünnepi koncertek várják az érdeklődőket a Terror Háza Múzeum előtt, az Andrássy úton. A Kerekes Band, Tóth Gabi, Radics Gigi és Vastag Csaba egyenként 30 perces élő koncerttel készülnek. A koncertet archív felvételek, kisfilmek és színpadi beszélgetések színesítik. A beszélgetések meghívott vendégei Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója, valamint Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója lesznek.

A koncert ideje alatt nemzeti színű fénybe öltözik a múzeum épülete.

Mint írják, a programok miatt forgalomkorlátozó intézkedésekre kell számítani. A forgalmi rend változásáról a Terror Háza Múzeum honlapján is tájékozódhatnak az érdeklődők – áll a közleményben.

Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mécsest helyez el a kommunizmus áldozatainak emlékére a Terror Háza Múzeumnál az emléknapon, 2021. február 25-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában