Látványos műsor

2021.10.05. 10:55

Nagy sikerű attrakcióval vonják be a gyerekeket a cirkusz világába (videó)

A különböző cirkuszművészeti számokat felsorakoztató produkció nemcsak szórakoztat, hanem tanít és fontos üzeneteket is közvetít.

Forrás: fnc.hu

Fotó: Urbán Ádám

A Fővárosi Nagycirkusz több éves cirkuszpedagógiai ismereteit foglalja össze a Lázár Ervin Programban részt vevő diákoknak készített Cirkománia című műsor és a hozzá tartozó Cirkuszművészeti Magazin. A részt vevő diákok a programon keresztül, a cirkuszművészet segítségével játszva mélyíthetik el az iskolában megszerzett tudásukat.

A népszerű műsort hétfőnként és keddenként lehet megtekinteni október 12-ig.

Sándor András cirkuszpedagógiai koordinátor a produkcióval és a hozzá tartozó segédanyaggal kapcsolatban elmondta, a Cirkománia kifejezetten hatodik évfolyamos diákoknak szól.

A fellépők vezetője az okos és elegáns Fehér bohóc, segítője Kontra Auguszt, a többiek pedig a csetlő botló Auguszt figurák
Fotó: Urbán Ádám / fnc.hu

A darab egy klasszikus cirkuszművészeti előadás, amelyet ötvöztek Fővárosi Nagycirkusz eddigi cirkuszpedagógiai eredményeivel. A középpontjában a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnáziumának másodéves bohócosztálya áll.

A hat bohóc kalandjai kötik össze a cirkuszi számokat, amelyek mindegyike fontos üzenetet hordoz.

Az egyes számokból a gyerekek tanáraik segítségével asszociálni tudnak különböző társadalmi jelenségekre is. A lengőtrapézon bemutatott szám például arra mutat rá, hogy csak összefogással és csapatmunkával lehetséges valami nagyszerű dolgot létrehozni.

A Cirkuszművészeti Magazint a Lázár Ervin Programban részt vevő diákok ingyenesen megkapják. Ebben találhatóak ugyanis azok a kapcsolódási pontok, amelyek segítségével a diákok összeköthetik az előadáson látottakat az iskolában tanultakkal. A kapcsolódási pontok főleg a reál tárgyakra, a természettudományokra és a matematikára reflektálnak.

A lengőtrapéz példáján keresztül a diákok könnyebben megérthetnek olyan fogalmakat, mint az erő, az erőhatás, a gravitáció, a mozgási energia, a rugalmas energia vagy a vonzó hatás.

Ezenkívül a magazinban szó esik a felelős állattartásról, a számegyenes fontosságáról, az emberi test felépítéséről és működéséről, valamint az érzékelés különböző fajtáiról is.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy érdemes a diákoknak az előadásra is magukkal vinni a magazint, mivel fontos kiegészítéseket és információkat tartalmaz a produkcióval kapcsolatban.

Az előadásról további részletek a Fővárosi Nagycirkusz honlapján és Facebook-oldalán érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában