Ország-világ

2021.10.30. 08:56

Meghalt Oszter Sándor

Szívinfarktust kapott és meghalt Oszter Sándor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész 73 éves volt.

Budapest, 2013. július 4. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Oszter Sándor Jászai Mari-díjas színmûvész, érdemes mûvész budapesti otthonában 2013. július 3-án. MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: MTI

Fotó: Beliczay László

Oszter Sándor halálát felesége közölte a Facebook-oldalán: „Ma kilenckor meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek.” – írta Donatella Failoni zongoraművész. Oszter Sándor 73 éves volt – írja az Origo.

Oszter Sándor felesége Failoni Donatella zongoraművész, az Olasz Köztársaság Lovagrendjének birtokosa. Közös lányuk, Oszter Alexandra színésznő.

Oszter Sándor a Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakítása után vált ismertté. 1971-től a Vígszínházban, 1978–1989 között a Nemzeti Színházban játszott. Szabadúszóként folytatta, majd ismét a Nemzeti Színház tagja volt. 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház színésze.

Gazdag színházi pályája mellett olyan filmekben játszott, mint a 80 huszár, Kopjások, Jób lázadása, Napló gyermekeimnek, Argo és A Viszkis.

Számos tévéfilmben is szinkronszerepben láthattuk és hallhattuk. Többek között ő volt Kirk Douglas magyarhangja az Újra szól a hatlövetű című filmben, valamint ő szinkronizálta Terence Hillt a Nevem: Senki című westernben.

Borítókép: Oszter Sándor budapesti otthonában 2013. július 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában