Egzotikus kiállítás

2021.09.18. 08:40

Latin-amerikai művészek alkotásai varázsolják el a magyar közönséget

Egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak a hamisítatlan latin hangulatot árasztó installációs térben.

Couple Looking At Paintings In Art Gallery Together

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Fiesta Grafica címmel nyílik kiállítás a baranyai megyeszékhely belvárosában lévő Pécsi Galériában, az alkotások november 4.-ig megtekinthetők. A gyűjteményben kilenc latin-amerikai ország 26 grafikusának összesen 180 alkotását láthatják az érdeklődők. Így bemutatkozhatnak képgrafikáikkal és plakátjaikkal argentin, brazil, kolumbiai, kubai, ecuadori, mexikói, paraguayi, perui és uruguayi művészek is.

A galériát üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. munkatársai szerint egyszerre még soha nem volt látható Magyarországon ennyi latin-amerikai művész munkája. A tárlatra a párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó Ünnep alkalmából.

A kiállításon egy távoli világ erőteljes, érzelmekben gazdag színei villannak fel.

Az alkotásokat meghatározza a féktelen élni akarásnak és a mindennapok árnyoldalának párhuzamos megjelenése.

Ezenkívül a művekben erőteljesen megnyilvánul a politikai vélemény, valamint a latin-amerikai életérzés és filozófia is.

A kiállítás kurátora Michel Bouvet francia grafikus, aki közel harminc éve dolgozik latin-amerikai országokban kiállítóként, kurátorként és nemzetközi grafikai versenyek zsűritagjaként, illetve Daniel Lefort, aki Franciaország közép-amerikai, paraguayi, perui és uruguayi kulturális tanácsadójaként dolgozik.

A tárlatot a Pécsi Tangó Ünnep alkalmából láthatja a közönség. A rendezvénysorozat részeként szeptember 20. és 22. között a Művészetek és Irodalom Házában argentín filmeket vetítenek, kerekasztal-beszélgetéseket tartanak, továbbá az események zárásaként szeptember 23-án egy nagyszabású táncelőadás is készül a pécsi főtéren.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában