nemzeti büszkeség

2021.09.14. 12:33

Felmatricázott mozdony népszerűsíti a Toldi animációs filmet

Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először szeptember 19-től.

Budapest, 2021. szeptember 13. Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) és Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a Toldi című animációs sorozatot népszerűsítő Traxx mozdony bemutatóján a Déli pályaudvaron 2021. szeptember 13-án. Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában kelti életre a közmédia. A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először szeptember 19-től.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Felmatricázott mozdony népszerűsíti a Toldi animációs sorozatot, amely szeptember 19-től a Duna Televízióban látható.

Toldi Miklós az erő és a kitartás, a nemzeti büszkeség megtestesítője, ezért fontos, hogy a MÁV-csoport is megjelenítheti az alakját

- mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a felmatricázott mozdony sajtóbemutatóján Budapesten.

Hozzátette: Toldi hírét felmatricázott TRAXX mozdonnyal viszik Magyarországon és külhonban, ezzel is hozzájárulva a film népszerűsítéséhez, emléket állítva Arany Jánosnak és Jankovics Marcellnak.

A mozdony havonta 25 ezer kilométert fog megtenni Budapesttől Szombathelyen és Győrön át Szolnok, Békéscsaba, Miskolc és Sátoraljaújhely felé, emellett Romániába is közlekedni fog – fűzte hozzá Homolya Róbert.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy

a magyar közmédia történetében mérföldkő a Toldi. Hozzátette: Jankovics Marcellnek ez volt az utolsó munkája.

A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült az Arany János-emlékévhez kapcsolódva az MTVA pályázatának keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott támogatásból a Kecskemétfilm Kft. műhelyében.

A tévésorozat az Arany-eposz szerkezetének megfelelően előhangból és tizenkét részből áll.

A Toldi című animációs sorozatot népszerűsítő Traxx mozdony a Déli pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón 2021. szeptember 13-án.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Jankovics Marcell (1941-2021) utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először szeptember 19-től – ismertette a részleteket a vezérigazgató.

Az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg.

A nagyközönség a sorozatot hat vasárnap este nézheti majd a Duna Televízióban 19 óra 40 perctől, első alkalommal három, majd öt héten át két-két rész lesz látható.

Borítókép: Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (b) és Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a Toldi című animációs sorozatot népszerűsítő Traxx mozdony bemutatóján a Déli pályaudvaron 2021. szeptember 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában