az összetartozás ünneplése

2021.08.28. 18:03

Őszi Hacacáré: ingyenes, országos koncertsorozat indult

A tervek szerint a nagyszabású, csaknem 130 állomásos rendezvénysorozat helyszínenként két előadóval nyújt majd koncertélményt – mondta a kormányszóvivő.

A közösségi élet újraindulásával az augusztus végétől október végéig tartó kilenc hetes időszakban ingyenes, országos koncertsorozat indult – közölte a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: „nehéz, megpróbáltatásokkal teli év van mögöttünk, hiszen a koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így az elmúlt másfél évben sokszor elmaradtak koncertek, a hagyományos fesztiválok, a kis közösségek tradicionális eseményei, a búcsúk, vagy éppen a falunapok is”.

A kormányszóvivő azt mondta: az Őszi Hacacáré elnevezésű ingyenes koncertsorozat elindításának egyik fő célja az „összetartozás közös megünneplése”, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Továbbá – mint kiemelte – ez „remek alkalom” arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak.

A tervek szerint a nagyszabású, csaknem 130 állomásos rendezvénysorozat helyszínenként két előadóval nyújt majd koncertélményt. A sorozat keszthelyi állomásán, Demjén Ferenc koncertjén ő maga is részt vett – jegyezte meg.

A következő hetekben hallható és látható lesz, például Charlie, Király Viktor, Vastag Csaba, a Neoton, a Beatrice, Ákos, a Margaret Island és a Tankcsapda – sorolta a kormányszóvivő, hozzátéve: az esti koncertek előtt helyi fellépőket is hallhat majd a közönség, továbbá a helybeli vendéglátósok, termelők is megjelennek majd a rendezvényeken.

„Az Őszi Hacacáré egy jó lehetőség arra, hogy pótoljunk egy keveset abból, ami a koronavírus miatt eddig elmaradt” – fogalmazott videójában a kormányszóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában