Jubileumi kiadás

2021.08.03. 18:27

Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot

A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.

Forrás: Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes

Fotó: Váradi Levente

Váradi Levente Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes című kötete sajátos módon mutatja be a Magyar Állami Népi Együttes hétköznapjait és sikereit. Az album egy többéves, közös munka látványos gyümölcse.

A Magyar Állami Népi Együttes igazi ajándékot vehetett át Váradi Leventétől a könyv formájában. Az átadás után a táncosok a képeken megjelenő pillanatokat újra el is táncolták. Így a rendezvényen, a felvételekhez hasonlóan, megjelent a balett óra monotonsága, a menyasszonyok készülődésének szertartása, valamint a tükör előtt utolsó simításokat végző fellépő karaktere is.

Fotó: Váradi Levente / Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes

Váradi Levente többek között a Szent Lámpások Program lelkes tagja. A fotográfus a kulturális értékmentést kitűző kezdeményezés keretében beutazta Moldvát és Gyimest is, ahol sok tapasztalatot és élményt gyűjtött a népi kultúra területén. Az úton számos riport is készült a helyiekkel.

Fotó: Váradi Levente / Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes

A fotográfus a Magyar Állami Népi Együttest követte a fellépéseire, többek között a csoporttal tartott a lendvai vendégjátékra, a muravidéki magyarság központjába is. Az eseményen készült képekből több az albumban látható. Ezenkívül a kötet bepillantást nyújt más emlékezetes előadások, mint például a Kárpát-medence antológia, a Megidézett Kárpátalja, az Ezerarcú Délvidék, a Liszt-mozaikok, valamint Az örök Kalotaszeg legkiemelkedőbb pillanataiba.

A kiadvány a Hagyományok Háza és az MMA Kiadó közös gondozásában jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában