Mozgókép

2021.05.26. 13:36

Öt animációs sorozat gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet

Öt animációs sorozattervnek szavazott meg összesen 427,8 millió forint gyártási támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI) Televíziós Döntőbizottsága a tévés bemutatásra és streamingszolgáltatásra készülő animációs alkotások támogatására kiírt pályázat keretében – tájékoztatta az NFI szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint Bárdos Csaba, Gellár Csaba, Lerch Tamás, Máli Csaba és Miklósy Zoltán rendezésében készülő animációs sorozatok kapnak gyártási támogatást.

A készülő alkotások között vannak Gyulai Líviusz (1937-2021) Egy jenki Arthur király udvarában című sorozatának következő epizódjai, amelyeket a világhírű grafikusművész halálát követően Máli Csaba rendez. Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai című alkotás, amely a futball szeretete mellett a barátságról, a találékonyságról és az önzetlenség fontosságáról szól (rendező: Gellár Csaba), valamint a Kippkopp és a tizenkét hónap című, főként gyerekeknek készülő sorozat Lerch Tamás rendezésében. A Cipelő cicák sorozat újabb epizódjaiban(rendező: Bárdos Csaba) folytatódhatnak az apró kis varázsló cicák és a gyerekek csodálatos kalandjai, és támogatásban részesült a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat második évada is, amely a gyerekek számára is érthető és szórakoztató formában mutatja be, mi történik bolygónkkal, ha nem vigyázunk rá (rendező: Miklósy Zoltán).

A tavalyi évben kilenc új pályázatot írt ki az NFI, hogy minél több tévés és streaming bemutatásra készülő alkotás valósulhasson meg. Eddig 2112 filmtervet dolgozott fel a szervezet és a Televíziós Döntőbizottság 208 pályázatot támogatott. Több mint 7,5 milliárd forint támogatással készülnek a mozgóképek.

Ebben az évben a tévés és streaming platformra készülő alkotások közül elsőként a tévéfilmek és sorozatok forgatókönyveinek fejlesztésére, gyártás-előkészítésére és gyártására lehet pályázni, de a tervek szerint még az első félévben elérhetők lesznek a dokumentum-, a kisjátékfilmek és az animációs tartalmak pályázatai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában