A Dal 2021 győztese

2021.03.17. 15:40

Őszre elkészülhet a Kaukázus új lemeze

Őszre elkészülhet A Dal 2021 győztese, a Kaukázus új lemeze. Erről a zenekar két tagja beszélt az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A Kaukázus együttes tagjai az Egyetlen szó címû dalukat adják elõ A Dal 2021 televíziós show-mûsor döntõjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2021. március 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

„A héten alakulnak ki a szerződéskötés részletei. A nyereményünk részeként egy év alatt kell elkészítenünk egy tízszámos lemezt az MTVA támogatásával, és most úgy tűnik, már idén ősszel elkészülhet az anyag”

– mondta Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere, aki A Dal 2021, egyben a Petőfi Zenei Díj legjobb dalszövegírója elismerést is kiérdemelte.

Az énekes kitért arra, hogy fontos számára a szép magyar nyelv, ezt otthonról hozta, édesapja magyartanár és könyvtáros volt.

„A jó dal és a jó dalszöveg összetartozik, felelősséggel jár, hogy az ember mit mond. Eddig egy kicsit elrejtett, underground szerző voltam, holott a Kaukázus könnyűzenét játszik. Hogy ezen belül ez rock, világzene vagy alternatív, az csak egy címke”

– jegyezte meg Kardos-Horváth János.

Mint elhangzott, az Egyetlen szó című dal már tavaly májusban megszületett, majd ősszel beadták A Dal 2021 pályázatra, és a kiválasztást követően januárban és februárban csiszolták véglegesre. Domokos Tibor billentyűs a műsorban megerősítette: az Egyetlen szó alapja tíz perc alatt készen volt.

„Minél több fúziót szeretnénk belevinni a készülő új lemezbe. Sok ötletünk van; olyan albumot akarunk csinálni, amilyen még nem volt”

– mondta a frontember.

Borítókép: a Kaukázus együttes tagjai az Egyetlen szó című dalukat adják elő A Dal 2021 televíziós show-műsor döntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2021. március 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában