Járvány

2020.08.19. 10:40

Szabadtéri operagálát tart a Magyar Állami Operaház

A Parkfoglaló gála elnevezésű szabadtéri esttel indítja újra az életet az intézmény.

Budapest, 2020. augusztus 6. Jelenet az előadásból Gioachino Rossini A sevillai borbély című operájának próbáján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2020. augusztus 5-én. Az operát Kovalik Balázs 2009-es rendezése alapján augusztus 7-én mutatják be Cser Ádám vezényletével, a Magyar Állami Operaház Zenekara közreműködésével. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Szabadtéri operagálát tart szerda este a Magyar Állami Operaház: az Eiffel Műhelyház körüli parkban a dalszínház művészei mellett Jonas Kaufmann tenor is fellép; a Kodály Zoltánról elnevezett parkot ezzel az eseménnyel avatják fel.

A Parkfoglaló gála elnevezésű szabadtéri esttel indítja újra az életet a Magyar Állami Operaház. A gálakoncert első két részében a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei hangzanak el Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig. A könnyedebb műfajt pedig a Porgy és Bess, a West Side Story és A denevér című darabok képviselik.

Fél év után a Parkfoglaló gálán lépnek újra a közönség elé az Opera szólistái – Szántó Andrea mellett Balga Gabriella, Bátori Éva, Boncsér Gergely, Fodor Bernadett, Fried Péter, Haja Zsolt, Kálmándy Mihály, Keszei Bori, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meláth Andrea, Palerdi András, Rálik Szilvia, Schöck Atala, Szabóki Tünde, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László és Wiedemann Bernadett.

Az este harmadik részében Jonas Kaufmann válogat legkedvesebb áriáiból. Műsorát hangversenyeinek állandó karmestere, Jochen Rieder vezényli.

A gálán közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor). Az Opera Zenekart a magyar művészek programjában Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi főzeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja. Az est rendezője Almási-Tóth András, az Opera művészeti igazgatója.

Az operagálát az érvényes járványügyi hatósági előírásokat figyelembe véve rendezik meg az szervezők. A Kőbányai úti bejáratnál egy hőmérő kaput is elhelyeznek.

Borítókép: Jelenet az előadásból Gioachino Rossini A sevillai borbély című operájának próbáján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2020. augusztus 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában