Járvány

2020.05.30. 14:40

Megmenekültek a Richter testvérek cirkuszai

Két pozitív változásnak köszönhetően úgy tűnik, egyelőre elkerüli a nagyobb bajt a Richter József irányítása alatt álló Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz.

Szada, 2020. április 2. Ifj. Richter József cirkuszigazgató, artista elefántokat etet a Magyar Nemzeti Cirkusz telephelyén Szadán, ahol a társulat egy része a koronavírus-járvány miatt önkéntes karanténban van 2020. április 2-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A pozitív fejleményekről a Richter Flórián Cirkusz vezetője számolt be a Magyar Nemzetnek. Richter Flórián, az idősebb testvér elmondta: a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft., a magyar cirkuszvállalat három-három darab műsort vásárolt meg tőlük, mindkettőjüktől összesen nettó 4,5 millió forintért, az összeget előre megkapják. Cserébe, amikor erre lehetőség nyílik, három-három darab ingyen műsort adnak majd elsősorban egészségügyi dolgozóknak és rendőröknek.

„Nekünk ez hatalmas segítség, mi pedig szívesen fejezzük ki köszönetünket a kemény munkáért és hálánkat azoknak, akik ezekben a hónapokban megfeszítetten dolgoztak a betegek gyógyításáért, és azért, hogy biztonságban lehessünk” – emelte ki Richter Flórián.

A szakember beszámolt arról is, hogy egyelőre komoly érdeklődés mutatkozik a Pest megyei Szadán, téli szálláshelyükön megnyitott Szafaripark iránt is, amelyet a két cirkusz közösen üzemeltet.

A látogatók autóban ülve járhatják be a park öthektáros területét, így nem fenyegeti őket a fertőzésveszély, és közben a megtekinthetik az állatokat, a zsiráfokat, az indiai és az afrikai elefántot, a zebrákat, a tevéket, a lámákat és a pónikat.

Richter József Kossuth- és Jászai Mari-díjas artistaművész (b1), Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója (b2), Pintér Lajos, Szada Nagyközség polgármestere (b3) és Richter Flórián, a Richter Flórián Cirkusz Magyarország igazgatója (b4) felavatja a Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkot Szadán, május 19-én
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

A vendégek mindezt belépőjegy megváltása ellenében tehetik meg, ezzel is segítik a két cirkusz fennmaradását.

Richter Flórián arról is beszélt: a segítségnek köszönhetően biztosított a jövőjük, megmaradnak, és nem kellett jótékonysági adományokat kérniük.

„Persze a legjobb az lesz, ha júliusban újra felléphetünk a Balaton körül, mert azért az előadások az igaziak, és azok révén tudunk könnyebben talpra állni” – hangsúlyozta a cirkuszvezető.

Borítókép: Ifj. Richter József cirkuszigazgató, artista elefántokat etet a Magyar Nemzeti Cirkusz telephelyén Szadán, ahol a társulat egy része a koronavírus-járvány miatt önkéntes karanténban van 2020. április 2-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában