Kezdetben vala a Zene

2020.02.22. 20:21

A Pető Intézetben tartja 350. ifjúsági előadását a Filharmóniai Társaság

A Pető Intézetben tartja 350. ifjúsági előadását a Filharmóniai Társaság szerdán – közölték a szervezők.

Az összegzés felidézi: a kormányzat által 2019-ben elindított Lázár Ervin Program célja, hogy minden általános iskolás a maga korosztályának megfelelő nyelvezettel találkozzon a különböző művészeti ágakkal.

A Budapesti Filharmóniai Társaság ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva kilencvenezer fiatalhoz viszi el a zene és a kultúra üzenetét.

Kezdetben vala a Zene című, 350. előadásukat február 26-án 12 órától különleges helyszínen, a Pető Intézetben mutatják be közölték a szervezők.

A közlemény szerint a negyedikes évfolyamnak összeállított előadás célja, hogy a gyerekek nyitottak legyenek a bonyolultabb művészetek iránt, legyenek érdeklődőek, türelmesek a művészet megértésében. A hetedikeseknek szóló program a kultúra fogalmát járja körül és különleges megközelítésben teszi láthatóvá, hogy a kultúra milyen mértékig része a hétköznapoknak.

A zene gyógyító ereje közismert, így ennek élményét mindenkinek meg kell ismernie. A programunk élménye talán ebben a speciális iskolában lesz a legmeghatározóbb. Mindenkit aki ifjúsági előadásokat szervez arra biztatunk, hogy keressenek fel ilyen iskolákat, intézeteket, mert itt új értelmet, célt kap a munkájuk. Felemelő érzés megélni az itt áramló szeretetet, energiákat, és óriási szükségük van ilyen típusú programokra, kezdeményezésekre

idézi a közlemény a Pető Intézetre utalva Tóth Lászlót, a Filharmóniai Társaság elnökét.

Mint írják, a Filharmóniai Társaság az ifjúsági programsorozat mellett fiataloknak összeállított kamarazenei koncertekkel is készül, amelyeken népszerű színészek irodalmi idézetekkel színesítik a zenei programot, és zenetörténészek mutatnak irányt a fiataloknak a zeneművek megértéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában