több helyszínen

2019.11.10. 11:00

Januárban rendezik az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált (videó)

A koncertek és ősbemutatók mellett interaktív beavató foglalkozások is várják az érdeklődőket 2020. január 7. és 20. között.

A nyitó- és zárókoncerten Varga Judit Erkel-díjas zeneszerző, a bécsi zeneakadémia professzora különleges pár-kompozíciója hangzik el. A műveket az Átlátszó Hang és a berlini női zenei fesztivál, a Heroines of Sound rendelte a művésztől két német együttes számára. A fesztivál nyitókoncertjén, január 9-én a Zeneakadémián az Ensemble Interface, míg a zárókoncerten a LUX:NM adja elő a Budapest Music Centerben a két összefüggő művet.

A Trafó színpadán mutatkozik be a Studio Dan január 11-én, műsorukban többek között Vinko Globokar számukra komponált Passaggio Verso Il Rischio, azaz Átjáró a kockázat irányába című félórás színpadi darabját mutatják be.

Frauke Aulbert operaénekes és Bartha Márk kétszeres magyar beatbox bajnok az emberi hang különleges lehetőségeit mutatja meg január 10-én a Müpában.

A fesztivál programjai közül több foglalkozik a női alkotók szerepével és lehetőségeivel a zenei életben, és a szervezők hangsúlyt fektetnek arra, hogy zeneszerző nők műveit is bemutassák.

MusicaFemina International címmel kétnapos nemzetközi szimpóziumot szerveznek, amelyen a kerekasztal-beszélgetések és prezentációk mellett helyet kap a magyar női underground színtér fontos eseménye, a Ladyfest Budapest különkiadása január 8-án este a Három Hollóban magyar, lengyel és német fellépőkkel.

A koncertközönség minden alkalommal – az est programja előtt, vagy gyakran a darabok közé ékelve – interaktív bevezető előadásokat hallhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában