A szabadság vándorai

2019.08.09. 17:22

Nem Rózsiról szól a Demjén-musical

A bemutató szeptember 13-án lesz Baján, a Petőfi-szigeten, de a darabot egy előbemutatón Szigetváron is megnézhetik majd az érdeklődők augusztus 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A főbb szerepekben Janza Kata, Pintér Tibor, Szerényi László, Pesák Ádám és Papadimitriu Athina látható majd. A darabot Kerényi Miklós Gábor rendezi, aki a 2017 őszén kirobbant zaklatási botrány következményeként távozott az Operettszínházból.

A Pintér Tibor főszereplésével előadandó produkciót Demjén-musical címmel hirdeti hetek óta a Nemzeti Lovas Színház.

A előadásban együtt játszik Pintér Tibor jelenlegi szerelme és volt felesége, sőt még annak új és régi kedvese is.

Azok azonban, akik abban bíznak, hogy a legendás énekes élete és karrierjének legfontosabb állomásai elevenednek majd meg a színpadon, csalódni fognak. A darab ugyanis egyáltalán nem Demjénről szól, bár az igaz, hogy az ő dalai hangzanak el

- számolt be róla a Bors.

A szabadság vándorai című musical sokkal inkább egy szövevényes testvérharc és szerelmi történet, amit leginkább Pintér Tibor élete ihletett.

Hogy a cselekmény mennyire szövevényes, azt már a szerep­osztás is sejteti. Tenya a saját gonosz bátyját alakítja, aki mindenáron meg akarja akadályozni fiatal felnőttkori önmagát az önmegvalósításban.

Szerényi László és Pesák Ádám színművészek (középen, b-j) a Nemzeti Lovas Színház Szabadság vándorai című musicaljének próbáján a fővárosi Kincsem Parkban 2019. augusztus 8-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Szerényi László alakította Tenya azonban küzd az álmaiért, még akkor is, ha első feleségével, Janza Katával, aki önmagát alakítja, nyomorogniuk kell, mert alig van bevételük.

Pikáns áthallás itt is van: a valóságban Janza és Szerényi is volt egy pár. Katának jelenleg Pesák Ádám a kedvese, ő is szerepel a darabban. A mű egy pontján a gyermek Tenya is feltűnik, akit pedig a Janza második házasságából született Samu játszik.

A Tenya alakította gonosz testvér a valóságban nem létezik ugyan, ő azokat az ellenlábasokat testesíti meg egy személyben, akik annak idején ellene dolgoztak.

A második felvonásban például elcsábítja testvére kedvesét, vagyis a fiatalkori Janza Katát. Szerepet kapott a darabban Tenya igazi jelenlegi párja, Ilyés Jennifer is, aki a gonosz báty kedvese lesz eredetileg, de végül a darabbéli Tenyát csábítja el Janza Kata mellől.

„A legnagyobb showman című film ihletett meg, amelyben egy cirkuszigazgató életét mutatják be. Azért választottuk ezt a témát, mert kellő iróniával kezeljük a sztorit, ezt jelzi az is, hogy nem én alakítom a színházigazgatót.

Ez egy igazi szappanopera, olyan, amit a televízióban szeretünk nézni. A darabban van fikció, de az igaz, hogy pont meghalt az édesapám, amikor elvettem Janza Katát feleségül, és az is, hogy nehezünkre esett befizetnünk a számlákat, és mindenki hülyének nézett a Lovas Színház alapításakor” – mondta a Borsnak Pintér Tamás, aki a darabról szólva Magyar Nemzetnek is kifejtette elképzeléseit.

A színdarab önironikus módon saját magunkról, a lovasszínházról szól – mondta a Magyar Nemzetnek Pintér Tibor.

Komplex, totális színház létrehozása a cél, ahol lovak és lovasok együtt játszanak, ahol kifejezetten hangsúlyos a ló és a lovas közötti kapcsolat. Igazi népi hímzésű, az emberi lélek által öltött, gazdag munka lesz ez a musical

– hangsúlyozta a Nemzeti Lovas Színház alapítója és igazgatója, aki hozzátette, hogy egy zenés színdarabban általában a színészek, náluk viszont a lovak perdülnek táncra.

A színház ott van, ahol mi vagyunk, falakon átrohanunk, felhőkön lábat lógatunk, mert mi vagyunk a szabadság vándorai. Ez a darab alapüzenete

– mondta Pintér Tibor.

Pintér Tibor arra is kitért, hogy a Nemzeti Lovas Színház csapata nagyon magasan képzett lovasokból áll, Dalos Gyula, Magyarország örökös bajnoka, mesteredző segítségével készülnek föl az előadásra.

Az a vágyam, hogy ugyanúgy énekeljünk, ahogy lovagolunk, illetve fordítva

- jelentette ki.

A Nemzeti Lovas Színház missziója, hogy a fia­talokkal megszerettesse a lovaglást. A ló nevel, alázatra tanít, férfienergiákat szül. Ahogy Jókai Mór mondja, „lóvá tesz az ember, emberré tesz a ló” – tette hozzá Pintér, aki a közösségi oldalán is megosztott néhány gondolatot a musicalről.

Borítókép: Pintér Tibor (k) és Papadimitru Athina (j) színművészek, valamint Illyés Dzsenifer énekes (b) a Nemzeti Lovas Színház Szabadság vándorai című musicaljének próbáján a fővárosi Kincsem Parkban 2019. augusztus 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában