Krimi

2023.05.15. 17:05

Késsel támadt egy beteg a szekszárdi kórház egyik ápolónőjére

Az ápolónőt a kórház orvosai azonnal megműtötték, azóta túl van az életveszélyen.

Illusztráció: Shutterstock

Késsel támadtak az egyik szolgálatát teljesítő nővérre a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban vasárnap éjjel – tájékoztatta a tolnai hírportált a kórház.

Az eset a Traumatológiai Osztályon történt: a kórház által kezelt egyik páciens késsel támadt és súlyos, életveszélyes sérülést okozott nővérnek. 

A megtámadott dolgozónak esélye sem volt a védekezésre, de súlyos sebesülése ellenére, lélekjelenlétének köszönhetően az ügyeletes szobába tudott menekülni.

A támadót az időközben a helyszínre érkező vagyonőrök, és társosztályok munkatársainak segítségével sikerült megfékezni. 

A késelést elkövető beteget jelenleg a pszichiátrai osztályon kezelik.

A kórház orvosai még az éjszaka folyamán megoperálták a sérültet, akinek állapota stabil és ma reggel már beszélni is tudtak vele. Gyógyulásához a Balassa János kórház és az Országos Kórházi Főigazgatóság is minden segítséget meg fog adni.

A kórház közleményében így fogalmaz:

Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy mi, akik a gyógyításra esküdtünk fel, értetlenül állunk az erőszak minden formája előtt, különösen igaz akkor, amikor a munkahelyünkön ér minket atrocitás.

Arra kérnek mindenkit, becsüljék meg a gyógyító munkát, amit ererük megfeszítésével a betegek érdekében végeznek.

A rendőrség vizsgálja az ügyet.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában