Krimi

2023.04.17. 09:37

Meggyanúsította a rendőrség a csomagtartóban talált kisfiú halála miatt a nevelőanyát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak a Nyíregyházán egy csomagtartóban talált kétéves gyermek nevelőanyját – tudta meg a Magyar Nemzet. A szakértő megállapította, hogy a kisgyerek halálát fulladás okozta. Az ügyben egyelőre senkit nem vettek őrizetbe.

Pámer Dávid

Fotó: Tények

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával indított nyomozást a két napja egy kocsi csomagtartójában talált elhunyt kisgyermek ügyében a rendőrség – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség. 

 

Hozzátették: a bűncselekménnyel a nevelőanyát gyanúsítják, az ügyben őrizetbe vétel nem történt. 

 

A főügyészség közölte azt is, hogy a szakértő megállapította, a kisfiú halálát fulladás okozta.

Ismert, egy kétéves kisfiú holttestét találtak egy autó csomagtartójában szombat hajnalban a nyíregyházi rendőrök. A kocsiban, a gyerekülésen egy kislány is volt, őt megfigyelésre azonnal kórházba szállították. 

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a kocsival egy férfi és egy nő parkolt le a helyi rendőrség mellett, ahol bejelentették, hogy az autóban egy halott kisgyerek van.

A TV2 hírműsora, a Tények arról számolt be, hogy a halott kisfiút a nevelőszülei vitték el a rendőrségre, akik azt állították, hogy a gyermek evés közben, egy csont miatt fulladt meg.

Sanyika egyéves kishúga is az autóban volt, a Tények információi szerint őt kórházba vitték, azóta is ott van felügyelet alatt.

A gyerekeket januárban emelték ki a családjukból a nehéz anyagi körülmények miatt, tizenhét éves édesanyjukkal és harmadik kistestvérükkel együtt. A nagymama állítása szerint a nevelőszülők többször is ellehetetlenítették a láthatást, az édesanya legutóbb pénteken kereste őket, de azt mondták neki, hogy nem tud beszélni a gyerekekkel. Sanyika feltehetően akkor már nem volt életben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában