Krimi

2022.12.28. 15:07

Filmbe illő autós üldözés Budapest utcáin: ámokfutó embercsempészt fogtak el a rendőrök

Tíz autóval ütközött, a rendőrkocsinak is nekiment, hogy lerázza a zsarukat.

Illusztráció: Shutterstock

A georgiai embercsempész lengyel rendszámú furgonjával szándékosan egy járőrautónak hajtott Budapesten, két rendőr is megsérült. Kedden este az M1-es autópályán akarták igazoltatni az autóst, ám ő a rendőri jelzés ellenére sem állt meg.

Az egyenruhások üldözőbe vették a férfit, aki menekülés közben Budaörsön három, a budapesti Attila úton, a Szilágyi Erzsébet fasoron és a Budakeszi úton pedig további hét autóval ütközött, végül egy rendőrautónak hajtva állt meg. 

A sofőr elfutott a helyszínről, végül az I. kerületi Krisztina körút közelében fogták el. A kisteherautó rakteréből 35 illegális határátlépő került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat. Közülük senki sem sérült meg - írja a Ripost.

A rendőrök a georgiai férfit őrizetbe vették. Mivel az embercsempészés mellett felmerült a hivatalos személy elleni erőszak és a közúti veszélyeztetés is, a vizsgálatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyészségnek adja át.

Íme a lélegzetelállító üldözésről készült rendőrségi videó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!