Krimi

2022.10.18. 14:47

Kádba fojtottak egy idős szabolcsi férfit, esélye sem volt védekezni

Egy húszéves férfit és egy negyvenéves nőt vádol a főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt.

Illusztráció: Shutterstock

Fürdőkádba fojtottak egy idős férfit a Szabolcs megyei Porcsalmán  – közölte az MTI-vel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség kedden – írja a Bors.

Egy húszéves férfit és egy negyvenéves nőt a főügyészség nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádol. Az elkövetők előre kitervelték, hogy kirabolják az idős férfit – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint február 21-én a szatmári településen élő nő és rokona porrá zúzott altatóval elkábította az áldozatot a saját házában, ezután elkezdték átkutatni a lakást. Az idős férfi később magához tért, ekkor a támadók lefogták, a fürdőkád elé térdepeltették, majd vízbe fojtották.

A vádlottak magára hagyták áldozatukat, házából 290 ezer forint készpénzt, élelmiszert és dohányt vittek el. A rendőrség a gyilkosság másnapján elfogta mindkét elkövetőt, akik azóta is letartóztatásban vannak.

A főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy mindkét vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje a bíróság – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!