Aljasság

2022.06.22. 16:55

Megpróbáltak megerőszakolni egy várandós nőt Miskolcon: itt vannak a felkavaró részletek

Kis híján megerőszakoltak egy nőt fényes nappal Miskolcon, csak a lélekjelenlétén múlt, hogy végül nem így történt. Az elkövető vélhetően katona.

Fotó: Shutterstock

„2022. június 20-án 17 óra tájban, fényes nappal Miskolcon, a Kálvária lépcsősoron (Népkerttől indul fel az Avasra a Herman Ottó Múzeum jobb oldalán) egy emberinek nem mondható, de jog szerint annak kezelendő élőlény megkísérelte megerőszakolni és megfojtani a feleségemet, aki 25. hetében járó, láthatóan is terhes (!!) fiatal nő, édesanya. Fényes nappal, munkából hazafelé sétálva! Az egyed beráncigálta a feleségemet a lépcső melletti bokrok közé, ott teperte le a földre, majd olyan szinten fojtogatta, hogy már-már egyértelmű volt: ennyi volt az élete neki és a kisbabánknak. A történet pikantériája az, hogy eközben a lépcsősoron elsétált egy ember, aki a segélykiáltások ellenére semmit sem tett, csak haladt tovább, mintha a világ legtermészetesebb eseménye lenne egy terhes nő megerőszakolása. Csak remélni merjük, hogy azért tett így, mert hangos zene szólt a fülében. De ki tudja?!” – jelent meg a közösségi oldalon a bejegyzés kedden este.

A férj azt írja, a felesége lélekjelenlétének köszönhetően nem fulladt óriási családi tragédiába az eset, ugyanis a dulakodás közben sikerült tárcsáznia a segélyhívót, majd azt kihangosította, hogy az elkövető is hallja és bekiabálta a helyszínt a telefonba. A támadó ezt hallva megijedt, majd a telefont magához ragadva elmenekült a helyszínről. Az elsődleges vizsgálatok alapján a nő és a babája is jól van. 

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya munkatársainak gyors és szakszerű intézkedései hamar eredményre vezettek, és a felderítést követően már másnap azonosították és elfogták a támadót. A rendőrség a férfi előállítása után a nyomozást áttette a nyomozó ügyészségre - írja a boon.hu.

Mint dr. Kovács Katalin őrnagy, főügyészségi katonai ügyész a portálnak elmondta, a nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd szerdán gyanúsítottként hallgatta ki, és kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény gyanúját közölte vele.

Az elkövető az őrizet elrendelése és a gyanúsítás közlése ellen panasszal élt, tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség – tekintettel a cselekmény tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, valamint arra figyelemmel, hogy a terhelt jelenléte az eljárási cselekményeken biztosított legyen – indítványt tesz a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában