Megdöbbentő tragédia

2022.05.25. 04:01

Szekta szippantotta be az apagyilkos vadászt?

Rejtélyes szekta befolyása alatt állt az a 18 éves fiú, aki saját, vadászként dolgozó édesapját közvetlen közelről fejbe lőtte pénteken egy Szulok és Barcs közötti vadászterületen. A középiskolát ősszel otthagyó kamasz a gyilkosság után hazament az édesanyjához, és csak egy vasárnapi rendezvény miatt utazott Budapestre, ahol egy hotelben kapták el a TEK emberei.

L. Martin szülei rég külön éltek, de gyermekük nevelésében megegyeztek. A fiú mindkét szülőjével sok időt töltött. 

Felnézett vadászként dolgozó apjára, Norbertre. Olyannyira, hogy az ő hivatását választotta. A férfi igyekezett minden tudását átadni egyetlen gyermekének, aki végül meggyilkolta őt. Martin rendszeresen elkísérte Norbertet a vadászatokra. 

Pénteken egy német vendég elejtett egy vaddisznót, és miközben Norbert az állat kizsigerelésére készült, Martin felvette fülére a zajvédőt, majd az apja fegyverével közvetlen közelről fejbe lőtte a férfit a Szulok és Barcs közötti vadászterületen. A fiú a holttestet földdel lepte be, majd hazament az anyjához, mintha mi sem történt volna. Vasárnap otthon szólt, hogy felutazik Budapestre egy vadászati rendezvényre. Időközben Norbert ismerőseinek és az édesanyjának feltűnt, hogy az apa napok óta nem jelentkezik, ezért bejelentést tettek a rendőrségen. Martint végül egy budapesti szállodában kapták el a TEK emberei. A kamasz a rendőröknek azt állította: azért végzett az apjával, mert Norbert az Antikrisztus, aki meg akarta őt akadályozni a világmegváltó terveiben.

 

Csendes srácnak ismerték

A Bors megtalálta Norbert testvérét, Attilát.
A gyászoló férfi elmondta: elképzelni sem tudja, mi üthetett az egyébként csendes Martinba.
Sajnos nem találkoztam sokat a bátyámmal. Hat évig külföldön dolgoztam, ráadásul 20 évvel vagyok fiatalabb a bátyámnál. Gondoskodó, szerető apa volt. A testvérem halála egy szörnyű tragédia, ami örök életemben elkísér majd engem– csuklott el Attila hangja.

Norbert édesanyja, Martin nagymamája Barcson köztiszteletben álló személy. Ibolya néni egykor pedagógusként a helyi közéletből is kivette a részét. Az idősödő asszonyt elértük, aki csak annyit tudott mondani: „Jaj, Istenem”, majd egy női rokona átvette a telefont, és megértésünket kérve elköszönt.

 

A légynek sem tudott volna ártani

Martin az ismerői szerint fényes jövőre számíthatott volna, de néhány éve kisiklott az élete. A Dráva Völgye Középiskolába járt Barcson, de amint betöltötte a tankötelezettség felső határát, otthagyta a tanintézményt, mondván, hogy neki nincs szüksége papírokra, hiszen úgyis vállalkozó lesz. Márciusban ünnepelte a 18. születésnapját, nem sokkal később pedig letette a fegyvervizsgát.

„Okos gyerek volt, de sajnos egy furcsa vallási közösség behálózta. Azok a semmirekellők tették tönkre az életét. Rendszeresen feljárt Pestre a szertartásaikra” – mondta a család egy közeli barátja, aki számára érthetetlen hogyan ölhette meg a saját apját, amikor az anyjának azt sem engedte meg soha, hogy egy katicabogarat eltaposson 
– tudatta a neve elhallgatását kérő férfi.

A fiatal fiú imádta a fegyvereket
Forrás: Facebook

A Bors megbízható forrásból megtudta: Martin a közeljövőben szerette volna megszerezni a fegyvertartási engedélyt. A sikeres fegyvervizsga után már csak a pszichológiai alkalmassági vizsgálat hiányzott neki.
A fiút a gyilkosság és a sajátos magyarázata után elmeorvosi szakértő vizsgálja. 

A volt iskolatársai szerint egyébként az általánosban még kifejezetten népszerű volt, de aztán egyre furcsább lett a viselkedése, mindenkit meg akart téríteni. 

A férfit Budapest IX. kerületének egyik különösen frekventált részén kapták el, miután bejelentkezett egy ottani hostelbe. Egy közelben dolgozó nő elmondta a Borsnak, ők semmit nem érzékeltek az elfogásból.

Elvileg abban az időben még dolgoztam is, de semmi nem tűnt fel. Ha volt elfogás, azt bizony nagyon halkan és precízen hajthatták végre.

A TV2 Tények úgy értesült: a fiú rettegett a pokoltól, ezért csatlakozott a vallási gyülekezethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!