Pusztító tűz

2022.05.20. 05:51

Így égett porrá egy kamion az M1-es autópályán

Óriási dugót okozott egy teherautó, amelyen 15 tonna kábelköteg gyulladt ki.

Szombat kora délután az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 31-es szelvényben műszaki hiba miatt kigyulladt egy kamion. Szerencsére még időben félre tudott állni a sofőr és le tudta kapcsolni a vontatmányt. Tetézte a bajt, hogy az égő pótkocsi egyik kereke felrobbant, az égő gumidarabok a másik pályaoldalra is átrepültek és ott is meggyújtották a rézsűt.

A pótkocsin körülbelül 15 tonna személygépjármű kábelkötege égett, és a katasztrófavédelem oltását nagyon megnehezítette, hogy a rakomány folyamatosan újragyulladt. Ha ez nem lett volna elég, a másik pályaoldalon a bámészkodók miatt ott is nagy torlódás alakult ki, a feltorlódott kocsisorban pedig egy súlyos baleset is történt.

A burkolatban, szalagkorlátban és fénytörő hálóban körülbelül 4 millió forintos kár keletkezett. A helyszínen 1 rakodógéppel, 1 energiaelnyelő modullal felszerelt teherautóval, 1 darus járművel volt kint a Magyar Közút, illetve 6 munkatársuk segédkezett a mentési, takarítási munkákban - írja az Origo.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!