Felháborító felelőtlenség

2022.01.15. 05:15

Véget értek egy pár hónapos baba szenvedései, lépett a gyámhatóság

A nő alkalmatlan volt az anyaságra.

A 24 éves Fejér megyében élő fiatal nő 2020. áprilisában költözött 8 hónapos gyermekével a Veszprém megyei kistelepülésre a barátjához. A nő egyáltalán nem volt tisztában azzal, hogy egy ennyi idős gyereknek mire is van szüksége az egészséges fejlődéshez - írja a tenyek.hu.

A gyereknek egyáltalán nem volt napirendje, anyja napi rendszerességgel italozott, ami miatt másnap későn ébredt, így a gyerek sokszor nem is kapott reggel enni. A nő ezen kívül nem az életkorának megfelelő, hanem a felnőtteknek készült étellel etette a gyermeket, melyet a kisfiú sokszor még lenyelni sem tudott.

A fiatal nő gyakran nagy hangerőn hallgatta a zenét, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a kisfiúnak mennyi alvásra lenne szüksége. Olyan is előfordult, hogy a gyermek egész nap a sötét szobában volt, amíg a nő tévézett, szabad levegőre sétálni nem vitte, ezáltal teljesen elhanyagolta a kisfiú fejlődését.

A gyermek beszéd- és mozgásfejlődése mindezek miatt a korához képest elmaradt, alultápláltságára pedig a védőnő többször is felhívta a nő figyelmét.

Az illetékes gyámügyi hatóság végül 2020 novemberétől a kisfiút ideiglenesen hozzátartozóknál helyezte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában