Kevésen múlt a tragédia

2022.01.25. 07:53

Harmadszor rohant kamion egy család kertjébe a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

A kerítést átszakítva rohant a gyerekszoba felé egy több tonnás kamion a Bács-Kiskun megyei Bodogláron. A tragédia csak pár centin múlott. Az ott lakó család elmondta: ez már a harmadik ilyen eset volt.

Féknyomok és egy szétszakított kerítés hever az előtt a bodoglári ház előtt, ahol délután sokkoló robaj törte meg a vasárnapi nyugodt csendet: egy hatalmas, több tonnás kamion ugyanis a kerítést átszakítva egyenesen a ház felé száguldott. A teherautó ugyan szerencsére a ház előtt kicsivel végül megállt, azonban az újépítésű kerítést teljesen letarolta. A házban élő család elmondta, hogy ők a brutális hangzavarra eszméltek - írja a Bors.

Borzalmas hangja volt, nagyon megijedtünk, főleg a kicsi, az ő szobája ugyanis pont ott van, az ablaka előtt állt meg a kamion

– mesélte a Borsnak az ott élő család. Szerencsére, bár a család otthon volt, közülük senki nem sérült meg. Az osztrák rendszámú kamiont vezető férfit azonban kórházba vitték, mert bár saját lábán szállt ki a kamionból, úgy tudni, fájdalmai voltak, ezért a helyszíni ellátás után kórházba vitték, lapunk úgy tudja, könnyebben sérült. Információink szerint a sofőr magyar volt, és már több mint egy évtizede vezet, mindenki megbízható, jó vezetőnek tartja. Egyelőre nem is lehet pontosan tudni, mi okozta a balesetet, a család háza előtti rész ugyanis egyenes, sehol egy kanyar, de vélhetően a sofőr a jeges út és a lefagyott hó miatt vesztette el uralmát a monstrum felett. A család szinte le sem hunyta a szemét aznap este.

Sokkal nagyobb baj is lehetett volna

Forrás: Móricz István / Bors

Nem is aludtunk ez után az egész után. Reméljük, hamar rendeződik a biztosítás is

– mondták, majd hozzátették: sajnos nem ez volt az első eset, hogy hasonló baleset történt.

Már harmadszorra történik velünk hasonló nem értjük, hogy miért pont itt van mindez

– tárta szét a kezét a ház tulajdonosa. Az útszakasz többek szerint is baleseti gócpont, mivel az erre járók nyaktörő sebességgel száguldoznak, ami ilyen időben már életveszélyes is lehet.

– Sokszor csúszik az út, mégis mindenki száguldozik itt, ez még jég nélkül is ijesztő. Ha a megengedett sebességgel mennek, már le is tolják az embert. Ez ilyen időben életveszély. Nagyon sok a baleset arrafelé – mesélték lapunknak a helyiek. Azt, hogy a kamion sofőrje pontosan miért sodródott ki, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!