Bulvár-celeb

2021.10.12. 08:52

Ketten haltak meg füstmérgezésben

Az egyik ház konyhájában keletkezett kisebb tűz, ami miatt a lakás megtelt füsttel, egy másikban meg a hálószobában lévő cserépkályhából áramlott vissza a füst. Mind a két házban füstmérgezés miatt haltak meg.

Hétfő reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Lácacsékén, a

Szerfás-telepen tűz miatt egy családi házban meghalt egy ember.

A cigándi őrs négy tűzoltója egy autóval vonult a helyszínre, azonban tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A konyhában két négyzetméteren egy korábbi tűz nyomai voltak láthatóak,

a tűzhely környezete, egy szekrény és a páraelszívó égett.

Az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta a ház lakójának halálát.

Késő délelőtt érkezett a jelzés, amely szerint Jászapátiban, a Budai utcában is meghalt valaki. Hat jászberényi tűzoltó egy járművel sietett a helyszínre, tűzoltói beavatkozásra azonban itt sem volt már szükség.

Egy családi ház hálószobájában lévő cserépkályhából áramlott vissza a füst és ez vezetett a tragédiához.

A katasztrófavédelem mindkét eset körülményeit vizsgálja.

A hétfői két tragédia is rámutat arra, hogy mennyire fontos otthonra egy füstérzékelőt beszerezni, illetve rendszeresen gondoskodni a kéményseprésről.

A magánszemélyek számára ingyenes a kéményseprés, a családi házakba viszont nem megy magától a kéményseprő. A https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon, vagy a 1818-as telefonszámon lehet időpontot egyeztetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!