Bulvár-celeb

2021.08.17. 08:35

Eladta a laptopot, amit online tanulásra kapott a gyereke

Egy Kaposvár környékén élő férfi felkereste az általános iskolát, ahova a gyereke jár, hogy biztosítsanak a gyereknek egy laptopot, amivel otthonról részt tud venni az online órákon. Ahogy megkapta az eszközt, már el is adta.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az apa márciusban vette fel a kapcsolatot azzal az általános iskolával, ahova a gyereke járt, hogy biztosítsanak neki egy otthoni, online tanulásra alkalmas laptopot.

A férfi nem akarta odaadni a gyerekének, az volt a szándéka, hogy eladja és az árából rendezi a pénzügyeit. Az iskola jóhiszeműen adott egy laptopot a férfinak, aki még aznap eladta az eszközt.

Ezzel közel 100 ezer forintos kárt okozott az iskolának. A férfi gyerekének nem volt szüksége az iskola laptopjára, mert van neki. Az ügyészség csalás miatt emelt vádat a 28 éves férfi ellen, aki jelenleg felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt áll egy másik ügy miatt. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje elzárásra és fizettesse ki vele az okozott kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!