Időjárás

2022.10.02. 15:17

Felhős, szeles időre kell készülnünk

Késő estére 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kezdetben főként a Dunától keletre jobbára napos, gomolyfelhős idő várható. Ugyanakkor a nyugati tájakat elérő összefüggő felhőzet fokozatosan kelet felé terjeszkedik, így a délután folyamán már nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet. Északkeleten a nappali gomolyfelhő-képződésből előfordulhat futó zápor, esetleg zivatar, eközben a Dunántúlon egyre több helyen lehet számítani időszakos esőre. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. 

A legmelegebb órákban 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk, késő estére 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este, késő este jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és leginkább az ország délnyugati felén többfelé várható eső, zápor. Az éjszaka második felében azonban észak, északnyugat felől felől mindenütt csökken a felhőzet, reggelre nagyobb területen kiderül az ég, ezzel párhuzamosan pedig a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Hajnalra a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon foltokban köd képződhet, másutt ugyanis élénk marad az északnyugati szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.
 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!