Időjárás

2022.04.10. 15:58

Hétfőn gomolyfelhős, napos időre számíthatunk

Hétfőn többnyire gomolyfelhős idő várható, de főleg az ország keleti harmadában lehetnek erősen felhős körzetek is. Ott egy összeáramlás mentén leginkább az Északi-középhegység és a Tisza-tó térségében elszórtan kialakulnak záporok, esetleg jégdarazáporok, néhol zivatar sem kizárt.

Emellett a Nyugat-Dunántúlon legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő, de másutt csapadék nem valószínű. Éjjel az ország nagy részén derült lesz az ég, a Tiszántúlon az összeáramlás mentén még lehetnek felhősebb tájak, ott egy-egy zápor még előfordulhat, másutt csapadék nem lesz.


Hétfőn derült égre ébredhetünk a legtöbb helyen, majd beindul a gomolyfelhő-képződés, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Keleten elszórtan lehetnek záporok, északkeleten zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél vasárnap még nagy területen lesz erős, de estére fokozatosan veszít erejéből. Hétfőn már csak hazánk középső tájain fordulhatnak elő élénk, erős lökések.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, +4 fok között várható, a felhősebb keleti tájakon lehet enyhébb a hajnal.


A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 11 és 16 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!