időjárás

2021.11.02. 14:09

Délelőtt akár napsütés is, délután és este eső várható szerdán

Kedden este délnyugat felől egyre nagyobb területen megszűnik az eső, valamint felszakadozik, csökken a felhőzet. A csapadék fokozatosan az északkeleti megyékre korlátozódik. Éjfélre már arrafelé is csökken a csapadékhajlam a legtöbb helyen, és kevesebb lesz a felhő.

Többfelé párássá válik a levegő, emellett hajnalban a szélcsendes vidékeken köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amely egyes területeken szerdán akár makacsul tarthatja magát. Másutt még lesznek naposabb tájak szerdán a nap első felében, ugyanakkor délutántól újra fokozatosan vastagszik, záródik a felhőtakaró, és késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Szerdán több helyen megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon megerősödik a délkeletire, délire forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 11 és 18 fok között várható, de a tartósan rétegfelhőzettel borított területeken ennél hidegebb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!