Egészség

2023.04.14. 17:22

Képalkotó nagydiagnosztikai centrum nyílt Veszprémben

Megnyitotta az észak-balatoni régió első, speciális vizsgálatokra is felkészített képalkotó nagydiagnosztikai központját Veszprémben a TritonLife Csoport - tájékoztatta a magánegészségügyi szolgáltató pénteken az MTI-t.

Forrás: TritonLife

Fotó: Mohai Balázs

A közlemény szerint

 a centrumot a legmodernebb technológiával szerelték fel, fejlesztésére egymilliárd forintot fordított a TritonLife. 

A 680 négyzetméteres diagnosztikai központ jelenleg 11 szakorvossal és 7 magasan képzett szakdolgozóval működik. Arra számítanak, hogy évente 20 ezer beteg képalkotó diagnosztikai vizsgálatát tudják elvégezni. A jelenlegi nyitvatartási rend mellett évente maximum 6240 MR, 4680 CT, 9360 röntgen és 2500 ultrahang vizsgálat végezhető, de 

nagyobb igény esetén a működési idő bővítésével tovább növelhető a vizsgálatok száma 

- közölték. 

Fotós: Mohai Balázs / Forrás: TritonLife

A közlemény idézi Haraszti Pétert, a TritonLife alapító-vezérigazgatóját, aki elmondta: a már működő veszprémi TritonLife járóbeteg-ellátó rendszert kiegészíti a radiológiai diagnosztikai központ, amivel újabb lépést tettek az észak-balatoni régió komplex kiszolgálása és ellátása érdekében. 

Az új központ része a TritonLife Csoport országos terjeszkedési stratégiájának, a következő időszakban más vármegyékben szintén megjelenik a csoport a képalkotó diagnosztika területén is

 - jelezte az alapító-vezérigazgató. 

A TritonLife Csoport nettó árbevétele 17,3 milliárd forint volt tavaly, a 2021-ben elért 11,5 milliárd forint után. 

Fotós: Mohai Balázs / Forrás: TritonLife

A magánegészségügyi szolgáltató tájékoztatása szerint a TritonLife központjai országszerte már 8 városban - Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár, Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely -, 15 helyszínen elérhetők. Jelenleg 6 magánkórház, 7 járóbeteg-klinika, laborhálózat és egy radiológiai diagnosztikai központ tartozik a hálózathoz. 

A csoport által foglalkoztatott orvosok száma 2022-ben 40 százalékkal 635-re emelkedett, a szakdolgozók és egyéb foglalkoztatottak létszáma pedig 78 százalékkal 544-re nőtt.

 Tavaly 7200 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 350 ezer orvos-beteg találkozás történt szakorvosi intézményeikben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában