Közlekedők, figyelem!

2023.03.28. 10:47

Húsvét után kezdődik a valaha volt legnagyobb gyorsforgalmiút-felújítás

Munkálatok lesznek az M1-es, az M15-ös, az M3-as, az M30-as, az M35-ös, az M4-es, az M7-es és az M8-as gyorsforgalmi utakon. Idén 297 kilométer hosszan, 2 millió négyzetméteren cserélik a régi, elöregedett, javításra szoruló burkolatot új aszfaltra. A munkálatok során forgalomkorlátozások lesznek, amelyekről folyamatosan tájékoztatást adnak – közölte az MTI-vel az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Beliczay László

A közlemény szerint az MKIF munkatársai az M3-as és az M7-es autópályán kezdik az úgynevezett szintrehozási munkálatokat. A teljes szintrehozás 2025-ig tart.

Ezenfelül 

országszerte 200 híd, felüljáró újul meg, köztük négy nagyobb híd: a Rába, az Oszlári Tisza-híd, a Köröshegyi völgyhíd és a Pentele híd. Továbbá 30 pihenőnél javítják az épületek, mosdók tetőszerkezetét, cserélik a gépészetet. Fákat ültetnek és szelektív hulladékgyűjtőket is kihelyeznek a pihenőkbe. Ahol szükséges, cserélik a vadvédő kerítést is az autópályák mindkét oldalán.

Kiemelték, a gyorsforgalmiút-felújítások terelésekkel, forgalomkorlátozásokkal járnak. Mindezekről időben és folyamatosan tájékoztatást adnak az MKIF honlapján, Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül.

Ugyanakkor közölték, igyekeznek a munkálatokat úgy szervezni, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjanak. Példaként említették, hogy az egész felújítást húsvét után indítják, az M7-esen pedig a vakáció ideje alatt, a főváros és a Balaton között előre tervezett munkálatok nem lesznek.

Az utazókat arra kérik, indulás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és a felújítások ideje alatt tervezzék utazásaikat hosszabb menetidővel

 – olvasható az MKIF közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában