Újraindulhat a termelés

2022.12.23. 11:42

Menesztették a Dunaferr két vezetőjét

Meg nem erősített hírek szerint a munkáltatói jogokat is gyakorló felszámoló a dunaújvárosi vasmű felszámolási eljárása során leváltotta Evgeny Tankhilevichet, a Dunaferr legfőbb általános vezérigazgató-helyettesét, valamint Sevcsik Mónika RMS és HR igazgatót. A megszüntetés folyamatával kapcsolatban még e hét elején írásban kereste meg a duol.hu a felszámolásra kirendelt cég vezetőjét, de választ eddig nem kaptak tőlük.

Az első csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában 2016. július 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Nem hivatalos információk szerint a vasmű gyártóegységeinek vezetőit arról tájékoztatták december 22-én, hogy Fazekas Attila felszámoló felmentette Evgeny Tankhilevichet, a Dunaferr legfőbb általános vezérigazgató-helyettesét, valamint dr. Sevcsik Mónika RMS és HR igazgatót. Egyúttal Cseh Ferenc, a nagyolvasztó gyárvezetője kapott ideiglenesen vezetői megbízást a cég működésével kapcsolatos, valamint a Dunaferr Kokszoló Kft. ügyvezetői feladatainak ellátásával is.

Továbbá a duol.hu úgy tudja, hogy januárban megteremtődnek a termelési folyamat újraindításának feltételei is.

Mint ismeretes a Magyar Kormány 521/2022 (XII. 13.) számú rendelete a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvényt számos ponton módosította, ez alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte az ISD Dunaferr Zrt. felszámolását, vagyonfelügyelőt kirendelve a céghez. 

A meghozott kormányzati intézkedések hatására a Dunaferr helyzetének rendezése elindult. Ennek részeként karácsony előtt megkaphatják az elmaradt fizetéseket a dolgozók (a duol.hu-t egyre több dunaferres dolgozó keresi meg azzal a jó hírrel, hogy hiánytalanul megkapták az elmaradt fizetésüket - szerk.)

December 14-vel a kormányrendelet felhatalmazásával megbízott ideiglenes vagyonfelügyelő átvette a menedzsment jogokat, és intézkedési jogkörénél fogva biztosítja a vagyonmegóvást és a működést a felszámolási folyamat alatt a leendő tulajdonos belépéséig.

Bizakodón nyilatkozott korábban dr. Mészáros Lajos a hírportálnak erről, miután találkozott az ideiglenes vagyonfelügyelővel, dr. Fazekas Attilával, hogy jó kézbe kerül a vállalatcsoport, és kormányzati intézkedések által megkezdett folyamat eredményeként a térség megmenekül egy humanitárius és szociális katasztrófától.

Az ideiglenes vagyonfelügyelő szerint több szakmai befektető érdeklődik a gyár és annak további működtetése iránt, de maga az értékesítés – az eljárási szabályok betartásával – több hónapos folyamat lesz. Addig bérmunkában, vagy bérbe adással kívánja biztosítani az üzemeltetést, így biztosítva a kokszoló és a folyékony fázis berendezéseinek üzemben tartását, megóvását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában