Népszerűsítés

2022.06.17. 07:00

Ismét zöldség- és gyümölcsnapot hirdetett az agrárkamara

Az idén kifejezetten jó termésre számítanak, a meggy mellett lesz megfelelő mennyiségű kajszi, és a tavalyinál jobb dinnyeszezont várnak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Európai friss csapat program részeként az idén harmadik alkalommal hirdette meg a zöldség- és gyümölcsnapot június 17-ére, hogy felhívja a figyelmet a zöldség- és gyümölcsfogyasztás jelentőségére, népszerűsítse a magyar agrárium szezonális termékeit a gyümölcsszezon beköszöntével – közölte a köztestület csütörtökön az MTI-vel.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke a közleményben kiemelte, az idén kifejezetten jó termésre számítanak, a meggy mellett lesz megfelelő mennyiségű kajszi, és a tavalyinál jobb dinnyeszezont várnak.

Az Európai friss csapat program a NAK edukációs kampánya, amelynek célja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése a gyermekek és a gyermeket nevelő családok körében.

A program arra hívja fel a figyelmet, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök könnyen elérhetők, gyorsan elkészíthetők és nagyon egészségesek. A program első hároméves periódusa, az Európai friss kalandok 2018 és 2020 között futott Magyarországon.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában