Növekedés

2022.05.06. 10:17

Márciusban is nőtt a magyar villamosenergia-termelés és fogyasztás

Magyarországon márciusban a havi bruttó villamosenergia-fogyasztás 2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a meteorológiai és munkanaphatásokat kiszűrve 1,85 százalék volt a növekedés, amelyet befolyásolt a hónap eleji hideg időjárás is - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

A villamosenergia termelése 3,4 százalékkal volt nagyobb, a tavaly márciusinál, továbbra is dinamikusan nőtt a gáztüzelésű erőművek termelése - tették hozzá.

A karbantartás után újra a korábbi teljesítménnyel működött a Paksi erőmű, termelése ugyanannyi volt, mint tavaly márciusban. 

A gönyűi és csepeli erőmű karbantartása miatt viszont érezhetően csökkent a korszerű kombinált ciklusú erőművek termelése. A nukleáris egységek a magyar villamosenergia-termelés 48 százalékát, a naperőművek pedig mintegy 4 százalékát biztosították.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában