Tengerpart

2022.04.26. 07:14

A drágulás ellenére is magas a nyári utazások iránti kereslet

Az ukrajnai háború kitörése után rövid időre fékezett, majd újra az év elején tapasztalt magas fordulatszámra pörgött fel a nyári utazások iránti kereslet.

A magyarországi utazási irodák kétszer annyi tengerparti charterjáratot tudnak megtölteni, mint tavaly – írta a Világgazdaság.

A keddi lapszámban Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke ismertette, a nyári külföldi szervezett repülős utak átlagosan mintegy 10 százalékkal drágábbak az idén, amit – tette hozzá – az inflációval és a világpiaci árakkal tisztában lévő ügyfelek nem tartanak túlzónak.

A buszos utak árazása egyelőre kérdőjeles az üzemanyagok drasztikus drágulása miatt.

Idén is a horvát, a görög és a török tengerpartokra készül a legtöbb magyar nyaralni, a három dobogóst Egyiptom, Olaszország, Spanyolország és Tunézia követi. A korábban sok ukrán és orosz vendéget fogadó területeken – mindenekelőtt Törökországban, Cipruson és Egyiptomban – nagy kihívás, hogy tudják-e pótolni különböző akciókkal a kieső vendégeket. A törökök reagáltak a leggyorsabban, nagyszabású marketingkampányokkal vették célba a nyugat-európai turistákat.

Forrás: vg.hu

Borítókép: Fiume, Horvátország. Illusztrációfotó / Kisalföld / Csapó Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában