Zöld jövő

2022.03.12. 09:36

A közösségi közlekedést népszerűsíti a MÁV-Volán csoport új kampánya

A közösségi közlekedést népszerűsíti a MÁV-Volán csoport márciusi, Közösségi közlekedés a zöld jövőért című kampánya – közölte a vasúttársaság kedden.

Legfontosabb célcsoportjuknak az autózókat tekintik, a közlemény szerint őket szeretnék meggyőzni a közösségi közlekedés előnyeiről.    

A kampány megszervezését fenntarthatósági szempontokkal indokolták. Az uniós klímacélok csak akkor teljesülhetnek, ha nő a közösségi közlekedés részaránya a személyszállításban, ebben pedig – mint írták – fontos szerepe van az egyéni döntéseknek. Három autóbusz, egy emeletes motorvonat, egy nagyobb HÉV-szerelvény legalább annyi utast vihet, mint több száz autó – tették hozzá.

A MÁV-Volán csoport azért dolgozik, hogy az ország vasúti és közúti hálózatán modern, összehangolt, kiszámítható és jó minőségű szolgáltatást kínálhasson. A társaság ezzel azt szeretné elérni, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett – olvasható a közleményben.

Borítókép: utasok a MÁV-Start Zrt. Stadler KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug), a svájci Stadler Rail által gyártott, egyik emeletes, elektromos meghajtású korszerű motorvonata mellett a Rákosrendező MÁV pályaudvaron (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában