környezetvédelem

2021.09.01. 19:25

ITM-államtitkár: a fiataloknak fontos, hogy tisztább világot hagyjanak az utókornak

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként a kormány szeretné megszüntetni az illegális hulladéklerakást.

A fiatal generációnak fontos, hogy egy tisztább és élhetőbb világot hagyjanak az utókornak – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron, a helyi középiskolások kezdeményezésére indult Smartbin program rajzpályázatának díjátadóján.

Steiner Attila az ENSZ őszi COP26 világtalálkozójára utalva kiemelte: a környezetvédelem terén globális cselekvésre is szükség van, de ezt ki kell egészítenie a helyi, lokális cselekvésnek is. Mindenki tehet azért, hogy tisztább környezetben éljünk – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Beszámolt arról, hogy a Klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként a kormány szeretné megszüntetni az illegális hulladéklerakást.

Ezért a rendezvény résztvevőinek is figyelmébe ajánlotta a Hulladékradar applikációt, amelyen bárki bejelenthet illegális szemétlerakatokat.

Steiner Attila tájékoztatása szerint az elmúlt egy évben a koronavírus-járvány ellenére több mint ezer vasúti kocsinyi illegális hulladékot szállítottak el.

A politikus optimizmusának hangot adva méltatta a Smartbin projektet, amely jó példa arra, amikor az innovatív elképzelés elköteleződéssel és lelkesedéssel párosul.

Vargha Tamás, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője köszönetet mondott a programot kitaláló diákoknak, akik fontosnak tartják korosztályuk szemléletének alakítását. Őrizzük meg a Földet az utánunk következő generációknak, hogy ők is egy élhető világot találjanak a bolygón – mondta.

A Smartbin kezdeményezést székesfehérvári középiskolás diákok indították idén, és fő célként fogalmazták meg felhívni kortársaik figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában