Fejlesztés

2021.06.10. 18:51

A kormány a jövőben is kiemelten kezeli a kkv-k támogatását

A kormány a jövőben is igyekszik fejlesztési forrásokat biztosítani a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára, a következő európai uniós pénzügyi ciklusban is kiemelkedően kezelik e cégek támogatását – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Sásdon, az MTS Oldtimer Kft. beruházási projektzáró rendezvényén csütörtökön.

Mint azt Magyari János, a kft. ügyvezetője elmondta, a veterán járművek restaurálásával 2011 óta foglalkozó kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 100,1 millió forintból, felerészben európai uniós támogatással fejlesztett. Ennek eredményeként a társaság új, kissorozatú járművek karosszéria- és motorelemeinek gyártását szolgáló munkacsarnokot hozott létre és veterán autók és motorkerékpárok restaurálását, javítását és építését segítő speciális műszereket és eszközöket szerzett be.

A fejlesztéssel az a céljuk, mondta, hogy kiszolgálják a növekvő – jelentős részben Nyugat-Európából is jelentkező – piaci keresletet, a vállalkozásuk piaci helyzetét erősítő gyártási tevékenységet vezessenek be, továbbá a beruházásnak köszönhetően magas kvalitású szakemberekkel bővíthessék a szakmai stábot.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az eseményen úgy fogalmazott: a sásdi családi vállalkozás olyan termékeket állít elő, amelyek nemcsak Magyarországon, de világszerte piacképesek; mindezt mutatja a cég forgalombővülése is – hangoztatta.

Kitért arra, hogy az esetenként több mint fél évszázada készült autók restaurálásán dolgozó szakemberek értéket teremtenek, kreativitásról tesznek tanúbizonyságot és egyedülálló tudással, szakértelemmel rendelkeznek.

Rákossy Balázs a világjárványra térve azt mondta: Magyarország nehéz időszakon van túl, azonban a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően sikerült ösztönözni a befektetőket beruházásaik folytatására, emellett eredményes bértámogatási programokat hajtottak végre. Mindennek köszönhető, folytatta, hogy a foglalkoztatottsági adatok csak kis mértékben csökkentek az egy évvel ezelőtti szinthez képest.

Azt mondta, megvan minden alapja annak, hogy a magyar gazdaság az év második felétől visszaveszi korábbi lendületét, s képes lesz öt százalék feletti éves növekedésre is.

Nagy Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a sásdi családi vállalkozás Európában is ritka, hiánypótló tevékenységet folytat, külföldi megrendelőket szolgál ki, s dinamikusan fejlődik. Utóbbi jelenség, mondta, igaz a kisvárosra is, hiszen a településen az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg, így mentőállomás, katasztrófavédelmi őrs létesült, megújult az iskola és épül az új bölcsőde.

A jelenleg hat munkatársat foglalkoztató, évi 8-10 veterán jármű restaurálását, építését végző MTS Oldtimer Kft. a nyilvánosan elérhető céginformációk szerint 2020-ban 146,1 millió forintos árbevétel mellett 100,7 millió forint adózott eredményt, egy évvel korábban 23 millió forint árbevétel mellett 0,36 millió forint nyereséget ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában