együttműködés

2020.11.18. 07:36

Könnyebbé válhat a kerékpárszállítás a vonatokon

A kerékpáros közlekedés segítésére megállapodást kötött a MÁV-Start és a Magyar Kerékpárosklub – közölte a vasúttársaság.

Fotós: Jászai Csaba

Fotós: Jászai Csaba

A vasúttársaság honlapján közzétett közlemény szerint az együttműködéshez a Magyar Kerékpárosklub (MK) elméleti és gyakorlati kompetenciáival, a MÁV-Start többéves vasutas szakmai tapasztalataival járul hozzá.

A vasúttársaság és a kerékpáros civil szervezet megegyezett közös munkacsoport létrehozásában a kerékpárszállítás szolgáltatási színvonalának javítására.

A tájékoztatás szerint az idei év végéig felmérik a vasúttal kapcsolatos kerékpáros utazási szokásokat, a vasúti kerékpárszállítási lehetőséget, elősegítik a kerékpárral történő munkába járást.

A kiszámíthatóbb utazáshoz a MÁV-Start tervezi, hogy online felületein a kerékpárjegy megvásárlása előtt láthatóvá tegye a várható telítettséget, például zöld-narancssárga-piros színskála segítségével.

A munkacsoport 2021 elején a kerékpárszállítási kapacitás hiányosságainak megoldására javaslatokat dolgoz ki Budapest elővárosában, valamint a kiemelt turisztikai desztinációkban. A kiemelt turisztikai úti célok felé egyszerűbb kerékpárjegy-konstrukció kidolgozása várható – írták a közleményben.

A kerékpárszállításra kijelölt kocsikban 2021 nyarától többnyelvű tájékoztató, edukációs anyagok, ábrák segítenek a kerékpárok célszerű elhelyezésében. További cél az autóbuszokon, pótlóbuszokon a kerékpárszállítás lehetőségének megteremtése – közölték.

Az együttműködés során a közeljövőben közös pilot projektet indítanak, amelynek keretében a B+R parkolókat és a kerékpáros-vonatos munkába járást is népszerűsítik – tájékoztatott a MÁV.

Borítókép: A MÁV Start Zrt. egyik vonatára kerékpárokkal felszálló öttagú család a budapesti Déli pályaudvaron

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában