Járvány

2020.03.21. 09:45

A légzésvédő maszkok felajánlására kérik a szőlészeket és a borászokat

Nyílt levélben fordult a magyar szőlészekhez és borászokhoz a Borászok Borászai és a Pannon Bormíves Céh. Arra kérik őket, a növényvédelmi munkájukhoz használt légzésvédő maszkokat ajánlják fel a környezetükben dolgozó orvosoknak, kórházaknak, egészségügyi dolgozóknak.

Forrás: Shutterstock

A Borászok Borászai és a Pannon Bormíves Céh az előbbi honlapján megjelent közleményben azt írja, „olyan időket élünk, amikor a szakértő gyógyítás és az önfegyelem mellett a legfontosabb a humánus hozzáállás”, az, hogy mindenki megtalálja annak lehetőségét, miként tud segíteni.

Ennek szellemében arra kérik a 60 ezer fős és hozzávetőleg százezer embernek munkát adó magyar szőlész-borász társadalmat, hogy a növényvédelmi munkák során használt légzésvédő maszkokat juttassák el a környezetükben dolgozó orvosoknak, kórházaknak, egészségügyi dolgozóknak.

„Fontos, hogy a maszk lehetőség szerint filtering face piece 3-as (FFP3) besorolású és az egységcsomag eredeti bontatlan csomagolású legyen, de minden maszkra szükség van, amíg nem érkezik meg a külföldről várt nagyobb szállítmány. A májusban kezdődő növényvédelmi munkákig lesz lehetőség pótolni a készleteket, a segítségre viszont most van szükség” – teszik hozzá közleményükben.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában