Zöld Magyarország

2020.02.10. 07:45

Februártól helyettes államtitkár felel az erdőkért

Felértékelődik az erdők szerepe a mezőgazdaságon belül, mindez pedig nemcsak a támogatáspolitikában, hanem az Agrárminisztérium szervezetén belül is megmutatkozik, ahol februártól helyettes államtitkár felel az erdőkért.

Lábod, 2019. október 31. Dámszarvas (Dama dama) bikák a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászerdészete területén 2019. október 23-án. Október elejétõl november közepéig tart a dámvadak párzása, üzekedése, azaz barcogása. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A tárcán belül új profilt kapott a földügyekért felelős államtitkárság, amely februártól az erdőkért is felel – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

Amint azt a lap a minisztériumtól megtudta, kiemelt szerepet kapnak a tárcánál az olyan stratégiai jelentőségű ügyek, mint az öntözésfejlesztés vagy az erdőgazdálkodás. Ezért döntött úgy az agrárminiszter, hogy létrehoz egy erdőkért felelős helyettes államtitkárságot, amelynek az élére Szentpéteri Sándor erdőmérnököt nevezte ki.

A szakember, aki mind igazgatási, mind gazdálkodói szakmai gyakorlattal rendelkezik, február elsejétől látja el a helyettes államtitkári feladatokat.

A 2030-ig szóló erdőstratégia célja, hogy az erdősültség aránya 2050-re elérje a 27 százalékot Magyarországon. Az elmúlt évek telepítéseinek köszönhetően ma ez az arány meghaladja a 21 százalékot.

Borítókép: Dámszarvas (Dama dama) bikák küzdelme a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászerdészete területén 2019. október 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában