HATÉKONYSÁGNÖVELÉS

2019.12.04. 11:54

Italautomatás leányvállalatot hozott létre a Magyar Posta

Januártól önálló kft. végzi a felügyeleti szolgáltatást.

A hatékonyabb működtetés érdekében egy újonnan létrehozott leányvállalaton keresztül biztosítja a továbbiakban a Magyar Posta Zrt. az automatafelügyeleti szolgáltatást – közölte a Világgazdasággal a társaság, hozzátéve, hogy az intézkedés nem okoz fennakadást a szolgáltatásokban.

A Magyar Posta azután döntött úgy, hogy a tevékenységet egy profiltiszta leányvállalatba helyezi át, miután átfogóan elemezte az elmúlt másfél év automatafelügyeleti szolgáltatását. A cél az, hogy racionálisabb, a megbízók igényeinek kiszolgálásához jobban illeszkedő működési struktúra jöjjön létre – indokolt a vállalat. A társaság december első napjaiban alapította meg a százszázalékos tulajdonában álló MPF Felügyeleti Szolgáltató Kft.-t, amely január 8-án kezdi meg üzleti tevékenységét.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a változásról az érintett automataüzemeltetők is értesítést kaptak.

A leányvállalati működtetés kismértékben érinti a felügyeleti szolgáltatás általános szerződési feltételeit is, ezek közzétételéről a változás időpontjáig gondoskodnak. A vállalatnál azt is leszögezték, hogy a szervezeti átalakulás a szolgáltatások biztosítását, elérhetőségét, biztonságát és folytonosságát nem érinti.

Valamennyi működő étel- és italautomata forgalmára rálát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2018. július 1-jétől.

Az automaták felügyeleti szolgáltatója, a Magyar Posta korábban azt közölte, hogy a határidőig mintegy 25 ezer automatába szereltek be felügyeleti egységet (AFE). Az utóbbiak megvásárlására és a felügyeleti szolgáltatás díjára készülékenként 120 ezer forintot – összesen 1,44 milliárdot – adott a kormányzat a költségvetésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában