így tiszta

2019.09.11. 12:07

Ezentúl a tényleges költségeken hirdetnék az utazásokat az irodák

A remélt szabályozás mellett a hazai utaztatói szakma önmagától is megkísérli a fogyasztóbarátabb, az út minden kötelező költségét tartalmazó, teljes áras díjhirdetés meghonosítását.

Forrás: Shutterstock

A Világgazdaság arról ír, hogy jövőre várhatóan már a hazai utazási irodák zöme teljes (bruttó) áron hirdeti meg utazási csomagjait, ennek köszönhetően

az utasok nem a megtévesztő árak alapján választanak utazási partnert, hogy majd a szerződéskötés előtt szembesüljenek a további költségekkel.

Tőlünk nyugatabbra több országban az utaztatók a tényleges költségeket tüntetik fel a hirdetéseikben, s

az utas úgy tervezheti meg az útjait, hogy tudja, a közölt árnál csak akkor kell többet fizetnie, ha például fakultatív kirándulást rendel.

Az utazáshoz kötelezően-szükségszerűen kapcsolódó szolgáltatások – repülőjegy, szállás, transzfer, illeték – nem lehetnek megbontva.

A hazai piac egy része régóta küzd a teljes áras úthirdetésekért, ám mivel a magyar utazók árérzékenyek, eddig nem sikerült olyan összefogást elérni, amely révén ne az szerzett volna előnyt, aki a ténylegesen fizetendő összegnek sok esetben töredékéért, pusztán a szállás+repülőjegy árával hirdette meg az utat, míg a tényleges költség akár 30-50 százalékkal is magasabb lehetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában