Bulvár-celeb

2023.04.24. 21:55

Pár nap és kiderül, ki nyeri idén A Dalt

Nyolc finalista versenyez szombaton.

Forrás: MTVA

A győztesről és az év daláról idén is a közönség dönt. A döntőbe jutott versenyzők már mind nyertesek és pénzjutalomban részesülnek. Még nyolc dal van versenyben a mintegy félezer közül kiválasztott, élő műsorba került negyven produkcióból. 

A versenyzőkre újabb kihívás vár: szimfonikus változatban kell színpadra vinniük produkciójukat a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A Dal 2023-ban a szakmai zsűri továbbra is a nézőkkel együtt keresi Magyarország slágerét. A fellépőknek a legjobb négy közé jutáshoz ezúttal is három percük van kivívni az ítészek elismerését. Az izgalmakat fokozza, hogy a zsűri a nyolc dal elhangzása után értékel, és a négy legmagasabb pontszámú produkcióra szavazhat a közönség.

 

Az év magyar slágeréről a közönség dönt, a legtöbb voksot begyűjtő nyeri meg versenyt, „Az Év Dala 2023" címet és a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023" elismerést. A győztes – a hazai piacon egyedülálló módon – tízmillió forintot is nyer zenei produkciója fejlesztésére.

 

A döntőbe jutott másik hét versenyző is pénznyereményben részesül: a legjobb négy között végzett másik három produkció előadója öt-öt millió forinttal, a további négy finalista egy-egy millióval építheti tovább zenei karrierjét. 

A műsort A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján, valamint adal.hu-n lehet követni. A Dal 2023 DÖNTŐ szombaton 19:35-től a Dunán.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában