Bulvár-celeb

2023.04.24. 09:35

Meghalt Cs. Németh Lajos, az ország egyik legkedveltebb szinkronhangja

A Harry Potter-filmekben és a Jóbarátokban is hallhattuk a hangját.

Fotó: Zih Zsolt / MTVA

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában meghalt Cs. Németh Lajos színművész – írta vasárnap este a Színház Online alapján a Ripost.

1940-ben született Karcagon, 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Többek között játszott a debreceni Csokonai Színházban, a Madách Színházban és a Budapesti Kamaraszínházban is.

Egyik legismertebb szerepe Keleti Márton A tizedes meg a többiek (1965) című filmjében Grisa, a sebesült orosz katona. Szinkronszínészként több mint 2000 szerepben tűnt fel, ő kölcsönözte a hangját a Jóbarátokban Jack Gellernek, az X-aktákban a Cigarettázó Férfinek, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban Hollingnak. A Harry Potter-filmekben ő szinkronizálta Remus Lupint is.

Borítókép: Cs. Németh Lajos színész, szinkronszínész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában, 2018-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában