Hatalmas veszteség

2022.05.28. 04:15

Kiderült, mi okozta a szalmonellafertőzést a Kinder termékekben

Összesen több mint 3000 tonna Kinder terméket vontak vissza a piacról, miután áprilisban számos szalmonellás megbetegedés történt Európában, a lépésnek több tízmillió eurós pénzügyi hatása lesz.

Vizsgálataink szerint a fertőzést feltehetően egy vajtartály szűrője okozta a belgiumi arloni üzemben, és fertőzött nyersanyagoktól vagy emberektől származik” - mondta Nicolas Neykov, a Ferrero cég franciaországi igazgatója a Le Parisien című napilapban megjelent interjúban - idézi az Origo.

Nicolas Neykov először szólalt meg a botrány kitörése óta, és elnézést kért a történtekért. Az igazgató szerint nem hanyagság, hanem üzemzavar történt.

Európában többszáz gyerek betegedett meg, miután ettek a szalmonelle baktériummal fertőzött csokikból. 

A Ferrero szerint a botrány miatt 40 százalékkal csökkent a cég forgalma húsvétkor, a kár több tízmillió euró. A piacról visszahívott 3000 tonna terméket - több millió árucikket - megsemmisítették.

Nicolas Neykov szerint a botrány következtében világszerte van mit módosítani a nagy élelmiszeripari konszerneknél:

Vannak javaslataim. Remélem, hogy mielőbb találkozom a fogyasztói szervezetekkel és az új kormánnyal. Vannak dolgok, amelyeken változtatni kell, hogy ez soha többé ne forduljon elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában